Wiskundige 1-aprilgrappen

Dat Udo van Aken de Mandelbrotfractal in de 13e eeuw had ontdekt was natuurlijk een aprilgrap, en al een hele oude zelfs (van 1 april 1999). Er zijn natuurlijk heel wat aprilgrappen verschenen eergisteren, maar ik heb er slechts twee wiskundige gevonden, en beide waren te doorzichtig om in te trappen. Professor Erik Demaine van het MIT liet studenten van zijn vak Introduction to Algorithms geloven dat een medewerker van hem P = NP bewezen had. Hij krijgt een telefoontje met het nieuws en begint zijn studenten onmiddellijk uit te leggen wat de gevolgen hiervan zijn. De slimme MIT-studenten vallen er natuurlijk niet voor. Het fragment (gevonden via Computational Complexity) is op Youtube te zien:

Karel Titeca had er ook een mooie verzonnen:

Boer Firmin uit Geel heeft een primeur voor de Belgische landbouw: op zijn wortelveld trof hij vorige week een vierkantswortel aan. De Vlaamse Wiskundebond werd ogenblikkelijk verwittigd, en vijf vooraanstaande mathematici zijn momenteel met koffielepeltjes de grond druk aan het omploegen, op zoek naar de bijhorende kwadraten. De zoekactie leverde voorlopig nog niets op.

Trackbacks & Pings

 1. Wiskundige 1-aprilgrappen at QED on 01 Apr 2009 at 8:32 pm

  [...] En waarschijnlijk zal ik dit lijstje morgen nog wel aanvullen… Kijk ook eens terug naar de wiskundige 1-aprilgrappen van vorig jaar. [...]

Comments

 1. lucieNo Gravatar" onclick="javascript:urchinTracker( wrote:

  Ik had onze proffen ook wel graag eens zo’n joke willen zien uithalen!

 2. BertNo Gravatar" onclick="javascript:urchinTracker( wrote:

  Jonge prof…

 3. Koen VervloesemNo Gravatar" onclick="javascript:urchinTracker( wrote:

  Inderdaad, even oud als ik en hij is al sinds zijn 20ste prof bij het MIT.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*

*